anfådd

ja jag har blivit anfådd när jag går prommenader och speciellt när jag går i trappor, men så har det varit de andra gångerna me, och jag letade lite info om det på nätet och det stämmer ganska bra i den veckan jag e  i. Det stod så här på en gravid sajt:
 
 

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet


Så det e väl inte så konstigt då att jag har jobbigt med andningen när jag anstränger mig. MEN det e de värt. Åhh vad man längtar redan nu, efter h*n, undrar hur du ser ut lill* vännen, vem e du där inne, och tänk vad man kan älska någon så mycket utan  att ens ha träffats. Men snart så får vi se dig genom ul, i allafall. LÄÄÄÄNGTAR!!!

 

jag mår så bra!

go dagens!
det va ett tag sen jag skrev nu, men det har inte hänt så mycket, bebisen växer och frodas i magen och jag mår bra! har fortfarande dålig aptit, men jag äter det som går, det får va så ett tag, det går nog över snart.


För övrigt så mår jag fruktansvärt bra, känner mig hur lycklig som helst, det e så härligt, me tanke på att jag för ett tag sen, eller ja nått år sen så hade jag jobbiga deppressioner och mådde inte alls bra, och jag gillade verkligen inte personen som jag va då, gjorde mycket dumma saker och jag e sååååå tacksamm över att min älskling har stannat kvar vid min sida och stått ut med mig, han e värd allt för mig.Saken va säkert den att jag va omogen då, eller ja jag vet att det va så, det e på senaste ett / två året som jag mognat ordentligt, Nu först känner jag mig "vuxen"
Vi fick ju barn väldigt tidigt, jag va 18 år bara när Emil kom, träffade Henrik när jag va 15 år. (Jag fyller 28 i år )
Jag har alltid satt barnen som prioritet ett, men mot andra har jag inte betett mig så moget, finns ingen tillräcklig ursäkt för allt, men dom som känner mig vet att jag e en annan människa nu!
Och det e så underbart att va så här lycklig, jag har mått så här bra sen ja jag tror att det e sen vi fick veta att vi väntade Alva, och hon e nu snart 10 månader gammal. Och det känns som om efter allt jag och Henrik har gått i genom och så, även tiden då vi va på  g att separera, så har allt stärkt oss, och vi fick en ny start, och det underbara e att det känns som att nu kan vi klara av allt tillsammans, inget kan hindra oss från att va lyckliga, och det märks på barnen oxå att de mår jätte bra, nu va dom ju ganska små när dettta allt hände, men det märks i allafall på dom.

Sen finns det dom som inte klarar av att se andra lyckliga, men who cares, synd för dom, men det kan  va svenska avundsjukan, eller så har de ett väldigt tråkigt liv så att de måste lägga sig i andras.

ojoj nu blev det mycket skrivet, men det va skönt att få skriva av sig!

Henrik och barnen, JAG ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT!

jag tattuerade mig i går
 ett hjärta med ett H ( som i henrik)


v.13

då ska vi se vad som händer denna vecka!


Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.


gravid glömska

ja jag har fått gravid glömska eller så har jag blivit dement. Jag lägger i från mig saker hela tiden och två sekunder senare när jag ska ha det så hittar jag inget, helt sjukt, jag blir nästan rädd för mig själv, det händer hela tiden, och Henrik bara skrattar åt mig när jag virrar runt och letar, hmm jaja inte mycket att göra åt, det går väl över, men det e faktist jobbigt, speciellt när man e stressad och har bråttom.
Det här har kommit mycket senare i graviditeterna förut, men nu behagade det komma tidigt,

Jag känner mig som Doris i Hitta Nemo


nej nu ska jag gå och leta efter min man, hihihi

begär!!!!!!!!

åhh vad jag vill ha en spirello glass NU!! kan ingen komma hit med en? Ne jag måste till affären och köpa några!

har du nått begär, eller craving som man brukar säga, eller hade du när du va gravid? Pleace tell me!

Barn e kärlek




Barn är enastående varelser

och det är vi som ska försöka

efterlikan dem och inte tvärtom














rädsla

Ny vecka, nya tag då! veckorna bara flyger i väg tycker jag!
Jag ska avslöja en liten hemlis för er... jag har som sagt fött 4 barn, men denna gång e jag livrädd för förlossningen, sista förlossningen (Alva) va riltigt jobbig, den tog minst tid av alla (4 timmar) me den vajobbig och gjorde ondast!!!!!!
Och under den graviditeten så fick jag beslut av läkaren att jag inte fick använda mig av ryggbedövningen pga att jag har migrän och tydligen så tar man ryggbedövningen så kan den förvärras.
Jag ska ta upp detta med min barnmorska i allafall och se vad vi kan göra! Jag vill ju heller inte göra kejsarsnitt, så nått måste ske, kanske kan prata med läkaren igen och se om jag kan få ta ryggbedövning iallafall, jag har inte haft migrä på jätte länge, och bebisen måste ju ut på nått vis! Det e ju långt kvar till förlossning så på nått vis ska jag väl kunna förbereda mig.

ha en bra dag!!
                               


en lättnad

Nu e jag inne i vecka tolv då, skööönt, den värsta kritiska tiden e över nu i allafall ( missfallsrisken ). Och illamåendet e helt borta, jag har i juförsig inte mått så illa alls men lite har det kommit och gått, på kvällarna, men nu verkar det va helt borta, hoppas att graviditeten fortsätter så här galant och smärtfritt, hittils så e det den lättaste, de andra har jag mått jätte illa i början och legat mycket i migrän, men inte ens det denna gång, och det e jag tacksamm för!
Ne nu måste jag ta och sätta fart, vi ska in till ikea i dag och kika lite, ska kolla efter lite smått och gott, bla. överkast till grabbarnas nya fina säng, hihihi
ha det gött!

tävling



Jag är med och tävlar om detta underbara halsband, tävla du me! Man får välja vad som ska stå på brickorna.

kika in hos inrednings galen

vagnar vi funderar på



ingen inbillning

jag inbillar mig nog INTE!! Jag kännde nämligen" fjärilen "i dag me, och nu på kvällen har jag kännt det me, det e ju inte mycket, men jag har faktist varit gravid fyra gånger innan så man känner ju igen sånt här nu! (ganska bra erfarenhet )
Jag har lyckats spåra den som skrev anonyma kommentaren via IP nr, och jag kan ju bara säga att jag VET att den personen inte har nån erfarenhet av graviditet,  så nu va det ur världen!



KRAM PÅ ER!!!




v 12

Vecka 12
Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

trista människa

som lämnar kommentarer och e spydiga, har du inget snällt att säga så låt bli! Antagligen så e du en tragisk ensam människa som aldrig kommer få barn och aldrig känna äkta lycka, patetiskt? ja hur patetiskt e det inte då att va anonym och bara skriva från M.
hahaha skrattretande! skaffa dig ett eget liv!
ps. jag har ditt ip nr, lätt att spåra

liiiten liiiten fjäril

hmmm... ja i dag när jag stog och lagade mat så sprattlade det till liiiiite i magen, kändes presis som en fjäril, kan det ha varit lilla liten där inne??? nja jag vet inte, kanske e i tidigaste laget, går ju bara in i vecka tolv i morgon. Men det kändes som nått misstänkt, hihi, vi får se om det återkommer!

kärlekens mirakel


Den här dvd n kan jag varmt rekomendera, det e mäster fotografen Lennart Nilsson som har studerat och filmat embryots väg från, nybefruktad till födsel. Helt fantastiskt att titta på.
Finns att köpa på gravid.se
jag har kollat på den under alla mina graviditeter, men den e lika intressant att se varje gång.

piggelin

va till affären i dag och köpte massa piggelin, mitt craving som jag har för tillfället, mmm det e så gott och läskande.
Jag känner av som mensvärk fortfarande i rygg och mage, men det e väl för att det växer där inne antar jag.
Illamåendet har jag klarat mig väldigt bra i från, men jag har väldigt dålig aptit, det e bara enstaka rätter jag kan tänka mig att äta, liiiite jobbigt blir det eftersom jag oftast då får göra två olika maträtter varje dag, en till familjen och en till mig, i dah ville Henrik att dom skulle äta falukorv och spagetthi, och bara tanken utav korv fick mig nästan att kräkas, så jag stekte på en ostsnittsel till mig själv och hade spagetthi och beasås till, mmmmm det va gott.

ne nu ska jag tassa bort till frysen och norpa en glass!
trevlig kväll!

gravidblogg

ja jag tänkte att jag startar en till blogg, som bara kommer handla om graviditeten, som de flesta vet så väntar vi vårat femte lilla mirakel, och vi e jätte lyckliga över det, så i den här bloggen kommer jag att uppdatera er om graviditeten osv....

välkommna!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0