dikt till bebis

Lilla Du därinne
vi undrar så vem du är
att vi vet så lite om dig
fast du redan är här

är det dina tår jag känner?
är det ditt hjärta jag hör slå?
är det sant att du har ögon & naglar
& en mage att pussa på?

vi vet så lite om dig
fast du redan är här
men vi älskar dig så oändligt
vem du än är

V.17

 

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln




I morse när jag skulle klä på mig så upptäckte jag att jag fått en sån  där brun markerad rand på magen, från naveln och ner. Har fått sån med alla de andra också. En del kvinnor får även på övre magen, men jag har bara fått neråt.

I dag ska jag in till thuns och kolla efter lite kläder, favoriten just nu e ett par leggins och tunika, det e såå skönt med leggins, skaver ingenstans och man kan nog växa hur mycket som helst i dom. Så mer sånt blir det!

Ida ska med oxå så att det  lär ju bli en sväng på barn avdelingen med.

Jag tänkte att jag ska hitta nått snyggt att ha på mig i kväll, eftrsom min underbara man har fixat och donat med barnvakt och ska ta ut mig på middag!
så härligt! ha en härlig fredag!!!!!!!

jihoo

fick kallelsen till rutin ultraljud i dag!  ska dit den 11/5.  åhh vad jag längtar!!

sammandragning

I går kväll när jag la mig ner i soffan efter att ha fått i säng alla barn och fixat och donat, så fick jag min första sammandragning, det känndes bara som lite molvärk, men sen kände jag på magen och då knöt den i hop sig till en boll, och lutade åt höger, hihi såg jätte roligt ut.
När jag väntade Alva så kom min första sammandragning i samma vecka, och sen hade jag problem med det hela tiden, för dom gjorde så ont till slut, men då jobbade jag, och jag jobbade ganska tungt, men nu ska det nog gå bättre eftersom jag e hemma nu, men i går hade jag bökat mycket och tagit allt själv här hemma, för Henrik va i studion och tattuerade, han kom in lite då och då och frågade om jag behövde hjälp med barnen, men envis som man e så tackar jag nej, hehe.  Men det gick ju bra tyckte jag, och sen när jag la mig ner så reagerade väl kroppen lite bara med en sammandragning. Det va lite mysigt ändå tycker jag.

ne nu ska jag gå och baka lite tror jag!
ha det gött!!


magbilder och ett busfrö

ja då va vi i vecka 16 nu då, går fortfarande och väntar på ultraljuds tid, men inte kommer det nån, tycker att vi borde få en tid snart, jaja kommer det inte denna vecka så kanske jag får ta och ringa och kolla vart den har tagit i vägen.

Tröttheten börjar kännas bättre tror jag, men det kan ju va för att min söta syster tog Alva i helgen så att jag fick vila ut och sova ordentligt, Även om jag har en underbar man som mer än gärna tar henne på natten så kan jag inte sova så där riktigt som man ska, jag vaknar upp så fort hon hostar till lite, så det va jätte skönt att syrran lånade henne, sen nu när hon kommit hem så sover hon hela natten igen, hmm ja vi få hoppas att det håller i sig, men det e ju mycket som händer i en 11 månaders kropp, det e tänder och drömmar osv..

  haa haa full av bus e hon i allafall!


här kommer lite mag bilder
    v16                       

så trött

trodde att den trötta perioden i graviditeten va över men icke sa nicke, den e tillbaka, och rejält! Skulle kunna gå och sova närsomhelst på dygnet, ståendes, sittandes, eller liggandes, det spelar ingen roll.

ska ta och knäppa lite mag bilder i morgon tror jag, den har nog faktist vuxit tror jag.

Nu ska jag gå och sova, natti!

brio race pink


Jo denna blev det! Alva sitter som en prinsessa i den. Ska försöka få tag på en camo rosa skip hop skötväska me, men jag har inte hittat på nånn än, hoppas dom inte har slutat tillverka den bara.

Sen när jag var på barnens hus  så passade jag på att prov köra syskon vagnar och jag har bestämt mig för Brios dubbel wave



jepp så blir det!

klämma och känna

Japp i dag ska jag in till barnens hus och känna och klämma på vagnar!!!! Jag älskar vagnar, skulle kunna köpa hur många som helst, en för varje vecka eller nått, hihii.
Skämt och sido så jag ska kolla ut en syskon vagn, och sen en lite smidigare vagn till Alva som hon kan ha nu, jag e inne på en emmaljunga scooter.
 
jag medelar senare hur det gick!
kramen!!!

lycka till

Vill önska Sophie och Johan lycka till som e inne och föder nu fram sitt 6:e barn, om den lill inte redan kommit ut, det blev som du trodde, en liten påsk bebis!  Ska bli så spännande att få höra sen och se bild på miraklet!


påsk

glad påsk på er alla!

nu sitter jag själv här hemma och väntar på att få åka och jobba, fast jag börjar inte först kl 14.00 så jag hinner med lite innan. Henrik och barnen har åkt till farmor och ska äta påsk middag, tråkigt att jag inte kunde följa med, men jag hade ju lovat att jobba så. Men det märks att det va över ett år sen jag jobbade, nu har jag jobbat 3 kvällar i rad, och hela förra helgen, och det känns i ryggen, jag ska försöka börja simma eller nått så jag kanske kan hindra foglossning lite i allafall, men sen så ska man ju ta tag i det oxå , hihi

har nu gått in i vecka 15!! Och går och väntar på att jag ska få en kallelse till ultraljud, borde få det närsom helst tycker jag.


halsbränna

fy för halsbränna!!
brukar alltid få halsbränna under mina graviditeter, och i slutet av graviditeten så e det så kraftigt att det går inte att förklara, det brukar gå åt ganska mycket gaviskon, sista graviditeten så gick det åt 12 stora flytande gaviskon flaskor!!!!  helt sjukt! men sant.
I morse så vaknade jag me så kraftig halsbränna att inget hjälpte, inte ens gaviskonet, det känndes som om jag skulle kräkas. Och det brann i bröstet, usch..
Undrar om man kan få nått annat som e bättre, kanske på recept, jag får ta och ringa barnmorskan i morgon och fråga.
Jag vet ju hur man ska äta och dricka för att undvika halsbrännan, och det följer jag rätt bra tycker jag, men i går kväll innan jag gick och la mig så åt jag en apelsin, kan det ha varit det som gjorde det ?? Snacka om känslig i sånt fall.

mys

nu har jag börjat känna av den lill* varje dag!!!  jätte mysigt, speciellt känner jag när jag lägger mig i soffan på kvällen och varvar ner, då börjar det buffa lite i magen, myyyys!

3D

vi funderar på att gå på 3D ul sen, e det nån som har gjort det, och hur va det? fick man en film?  vilken vecka vll dom att man ska va i?

trötter

trött trött så trött jag e! dåligt sammvete får jag oxå, jag har legat och vilat hela dagen, och solen skiner för fullt ute, men jag har inte orkat. Älsklingen har varit ute med barnen hela dagen, så jag har inte behövt tänkt på det, men dåligt sammvete får ja i allafall.
Och nu ska jag åka och jobba mitt första extra pass sen, ja februari förra året. Hur ska det gå,? ne det går nog bra, jag jobbar bara till 20.00, men man har ju nästan glömt bort hur man gör när man jobbar , hihi.

ha en trevlig kväll!

lite namn förslag tack!

ojojojoj va tiden rusar i väg nu, redan inne i vecka 14!! För varje dag som går så längtar vi ännu mera efter den lill*.
I går vi matbordet satte vi hela familjen och diskuterade namn, och det e inte alls så lätt nu, eftersom vi har Astrid lindgren tema på alla våra barn, så lär vi ju döpa detta barn till ett sånt  namn nu me!
har ni nå tips så e det jätte välkommet, för er som inte vet så heter våra barn

Emil
Rasmus
Ida
Alva

så kom gärna med förslag!


jo då va vi inne i vecka 14 ja, detta händer nu:

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

fetal development at 14 weeksKring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.


more cravings

mer cravings nu!  Jag e så sugen på hårdbröd och gurka på och gärna lite aromat krydda på, mmm, sitter och käkar det just nu i skrivande stund till och med. Is glassarna har lagt sig liiite, men det finns ändå kvar, men det jobbiga med dom e att barnen gilar dom lika mycket som jag så dom ta slut så fort!

och törstig e jag hela tiden, vatten vatten, jag känner mig helt uttorkad emmellan åt. Skumt mycket som händer i kroppen när man e gravid, men ååhhh I LOVE IT!

klickat hem


Jag har precis gjort en beställning från H&M och jag kunde inte motstå den här jackan, och jag behövde verkligen en oxå. Jag kan nog inte växa så mycket i den, men skit samma, jag får ha den uppknäppt sen när magen putar ut mer.
Sen blev det lite sommar kläder till barnen me, skulle haft en vår jacka till Rasmus me men hittade ingen som föll mig i smaken, så vi får ta oss till staden och kolla där.

RSS 2.0